Skidsemestra i stuga

Många människor tycker om att åka på skidsemester med både vänner och familj och det finns möjlighet att plocka fram skidutrustningen året om. Hela familjen kan njuta av äventyret tillsammans i en stuga nära skidbacken eller i en timrad skogsstuga i till exempel Sälen. Det finns skidskolor för både barn och vuxna samt backar med olika svårighetsgrad. Hit kommer besökare från hela världen och utbudet av mysiga skidstugor är stort. Det går till exempel att hyra en hel stuga med enkelbäddar eller flerbäddar men det finns också möjlighet att ta in på stughotell. En del semesterfirare vill ha en lyxig stuga för både släkt och familj medan andra letar efter något enkelt då den mesta tiden ska spenderas i skidbacken. Det finns dessutom stugor i alla möjliga prisklasser.

Utsikten från Sälens skidanläggning är magnifik och det finns något för alla. Det går exempelvis att ge sig ut på fantastiska turer med längdskidor och uppleva naturen i den svenska fjällvärlden. Utförsåkning är också mycket populärt bland vana åkare. Skidliftarna bjuder på ett genomtänkt system där både boenden och aktiviteter kan nås via liftarna. Semestern blir oförglömlig med denna unika möjlighet att nå både skidspår och backar runt knuten.

Vill man ta med sig sin egen utrustning på skidsemestern så går det bra men det finns möjlighet att köpa eller hyra skidor på plats. Sälen erbjuder också en hel del skidverkstäder dit man kan vända sig om man behöver hjälp med stavar, skidor eller vallning. Med ett SkiPass går det också bra att åka skidor på kvällen samt ta del av gym samt bad och bastu. En kvällsåkning i skidbacken är en minnesvärd upplevelse med solnedgången som glittrar i snön. Efter en heldag i skidbacken är det skönt att komma tillbaka till stugan och värma sig vid brasan med några sköna filtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *