En stuga i skärgården

En semesterstuga är något många drömmer om och uppskattar. Semester och avkoppling blir mycket enklare när man har ett andra hem att bege sig till. Man kan ha stugor på många semesterdestinationer: Fjällen, skogen, landet eller skärgården. Just skärgården erbjuder många härliga upplevelser och vackra vyer. Här finns allt; bad, fiske och båtliv men även möjligheter till sköna cykelturer, svampplockning, bärplockning och annat naturen har att erbjuda.

Beroende på vad man söker efter kan en skärgårdsstuga vara utformad på många olika sätt och ha olika hög standard. En enkel, timrad stuga med vedeldning och utedass kan vara att föredra om man vill leva helt i samklang med naturen. I andra änden av skalan finns ett stort, fortfarande charmigt knuttimrat hus med plats för många. Gärna med en hel fönstergavel från mark till nock så att man blåsiga och karga dagar kan sitta inne i ett vardagsrum vid en sprakande brasa samtidigt,som vågor och vind bildar ett stormigt, fascinerande väderskådespel utanför fönstret.

Har man ett eget företag, är pensionär eller har andra förutsättningar i livet som gör att man kan välja var man vill bo utan hänsyn till närhet till en viss plats, kanske man vill flytta ut i skärgården permanent. En stuga kan då göras vinterbonad, d.v.s. inredd så att man kan bo där året om. Det är inte bara själva inredningen som i detta fall ändras, utan även värmesystem, vatten och sanitet.

Försörjningen av VVS till huset görs frystålig och man satsar kanske på att dra in vatten och avlopp så att man får en riktig toalett och dusch i huset med en säker vattentillförsel.

Oavsett om man väljer att bo i skärgårdsstuga året runt eller ej, enkelt eller lyxigt så är,en stuga i skärgården en fantastisk tillgång som även kommande generationer kan njuta av i många år framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *