Bo i en lyxig stuga

Att åka på semester kräver ofta sin planering, i alla fall om man ska resa och bo som det är tänkt. Den som inte har några direkta krav på semesterboendet kan troligen finna ett sådant förhållandevis spontant, även om det är högsäsong. Men, om man har idéer om att bo lite extra lyxigt och nära naturen kan det vara klokt att ha en tids framförhållning. Kanske har du tänkt dig en lyxig stuga i fjällen, en sådan som kallas lodge eller timberlodge. Då är det klokt att få iväg en bokningsförfrågan i god tid före avresan.

Stugor finns i många olika varianter. Det man vanligen syftar på är ett litet och enkelt bostads- eller fritidshus med plats för en familj. En lodge är dock mer än så och allt annat än torftigt. Tvärtom är det en lyxig variant av en stuga och snarare att betrakta som ett stort hus med plats för tio till tolv personer. Varje detalj i allt från inredning och design till utrustning är noga utvalt för att ge det där lilla extra. Tanken är att lodgen ska vara exklusiv och sätta extra guldkant på tillvaron, ja där kan till exempel vara extra högt till tak och finnas golvvärme, bastu och jacuzzi. Om man har tänkt ta med sig hunden eller något annat husdjur på semestern är det dock vanligen inte möjligt, i alla fall inte om man tänkt bo i en lodge.

Exklusiva stugor kan bokas både av privatpersoner och företagare. Oavsett om du tänkt åka till fjällen med familjen eller vänner alternativt med företagets personal, ledningsgrupp och/eller styrelse så gäller det att vara ute i god tid. Tänk bara igenom i förväg vad ni har för behov och önskemål, allt går att ordna! Ett roligt exempel är att man kan få en kock som kommer till stugan och lagar maten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *